Over mij.

Esther Vijftigschild
Studio 5TIG

In 2010 heb ik mijn bachelor behaald aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting Fashion Design.

Een jaar daarna ben ik begonnen met het ontwikkelen van mijn door-evolurende collectie. Als oplossing om niet mee te hoeven doen aan de laatste modegrillen en snelle trends heb ik een collectie ontworpen die zich gedurende de jaren steeds aanpaste, ontwikkelde en verbeterde met behulp van de mening van mijn klanten. Door voor deze langdurige collectie te kiezen, in plaats van elk half jaar een nieuwe collectie te moeten ontwerpen, probeerde ik houvast te creëren voor de drager van de kledingstukken. Ook de stoffen konden naar wens geverfd worden. Uiteindelijk had je zo een kledingstuk dat met je mee groeide.

Naast mijn collectie heb ik ook altijd dameskleding op maat gemaakt voor verschillende particulieren. Benieuwd naar wat mijn werkwijze is? Lees hier dan verder.

Andere opdrachtgevers waar ik voor gewerkt heb zijn bijvoorbeeld: Double Dutch Design waar ik een print voor heb ontworpen, geïnspireerd op mijn kanten leren kragen, LEW en Mart Visser Haute Couture waar ik als coupeuse (vanuit eigen atelier) voor werk en Plan Nederland waar ik samen met Sofie Groot Dengerink een product voor ontworpen heb.

Sinds een tijdje ben ik gestopt met het ontwikkelen van de door-evoluerende collectie om me meer te kunnen richten op (haute couture) maatkleding en me te kunnen verdiepen in de kunsten van het verven van textiel.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Volg mij via Instagram.